Паук 2.Два дні чудового наукового настрою та плідної роботи… Повітря над Закарпаттям в ці дні ніби завмерло, а час втратив свою силу. Було таке враження, що на ці два дні Афон перенісся сюди, до нас на Закарпаття. І говорити, повірте, було про що.

Доповіді, презентації спілкування різних науковців з одинадцяти країн світу на тему ««Малий Афон» – монастирі та чернецтво на Закарпатті: традиції і сучасність» мимоволі перенесли всіх нас в епоху зародження та розвитку присутності закарпатців на Афоні.

Сильного колориту та статусу конференції надали звичайно і представники афонських монастирів − це настоятель Подвір’я Афонського Свято-Пантелеймонівського монастиря в Києві отець Олексій (Корсак) та насельник келії святителя Модеста Єрусалимського від монастиря Симонапетра − отець Агафодор.

Закарпатці на Афоні
Закарпатці на Афоні

Слава Богу нашому все пройшло на вищому рівні.

Під час конференції відзнаками Мукачівської єпархії були нагороджені: кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України ДВНЗ «УжНУ», координатор Науково-дослідного центру історико-релігійних студій «Логос», декан історичного факультету ДВНЗ «УжНУ» Володимир Фенич, директор Богословсько-історичного науково-дослідного центру імені архімандрита Василія (Проніна), керівник Закарпатського відділення «Міжнародного інституту афонської спадщини в Україні» Данилець Юрій, та кандидат богослов’я, кандидат історичних наук, проректор Київської духовної академії з науково-богословської роботи, професор Бурега Володимир.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.