Благочинному Іршавського району, протоієрею Георгію Чулею – 80! (ВІТАННЯ)

Ваше Високопреподобіє, дорогий отець Георгій!

Від себе особисто та від духовенства нашої древньої Мукачівської єпархії маємо честь привітати Вас з Днем Вашого народження!

Цього року у Вас не простий день появи на світ. Він − ювілейний! Звичайно у Вашому житті був не один ювілей, проте з кожним із них Ви ставали і стаєте ще більш мудрішим.

Протоієрей Георгій Чулей
Протоієрей Георгій Чулей

Ви, отче є найстарішим кліриком древньої Мукачівської єпархії.  До Вас постійно звертається багато людей з різноманітних питань та проблем і з Божою допомогою та притаманною Вам мудрістю Ви їх вирішуєте.

Господь так розпорядився Вашим життям, що Ви навчалися у Волинській духовній школі, стали свящнником і проходили пастирське служіння тоді, коли говорити про Христа було страшно і просто неможливо. Але Ви розуміли куди і для чого йдете. Заради Живого Бога Ви стали Його служитем і служителем Його Церкви. Низько вклоняємося Вам за це.

В епоху третього тисячоліття все нібито трохи інакше, однак у нас є досвід набутий вікам і одним із представників цього досвіду Церкви є Ви.

Вагомими є Ваші труди і в єпархії. Вміння гідно долати будь-які випробування та перепони є притаманне Вам. Незаперечним є Ваш високий духовний авторитет, життєва мудрість, толерантність. Знаємо Вас отець Георгій, як скрупульозну, виважену, покладисту і добру серцем людину.

Ви є одним із благочинних нашої древньої єпархії. І мені, як архієрею, радісно керувати єпархією коли є такі благочинні, як Ви. Дякуємо Вам за все, що Ви робите заради становлення та розвитку церковного жииття в єпархії.

Сьогодні від усієї великої православної сім’ї Мукачівської єпархії паки і паки вітаємо Вас з днем народження.

Бажаємо, щоб Господь благословив Вам надалі залишатись тою людиною, яка, не шкодуючи своїх сил, допомагає вірним чадам Святої Церкви побачити живий Образ Христа та відшукати єдину вірну дорогу до Небесного Града.

Здоров’я Вам, Вашій сім’ї, душевного миру та безбоязненого служіння Своєму Творцю. Многая Вам і благая літа.

ФЕОДОР,

архієпископ Мукачівський і Ужгородський з паствою

З біографії: Чулей Юрій Олександрович народився 29 вересня 1935 року в селі Нанково Хустського району Закарпатcької області.

1954-1959 рр. – навчання в Волинській духовній семінарії.

1959 році Високопреосвященнішим Варлаамом, архієпископом Мукачівським і Ужгородським у Вербну неділю рукоположений в сан диякона, а на другий день Святої Пасхи того ж року тим же архієреєм рукоположений в сан священика.

З 1959 по 1960 рр. був настоятелем приходського храму в селі Богаревиця Іршавського району.

З 1960 по 1962 рр. неповний рік ніс послух настоятеля в селі Кушниця Іршавського району.

З 1962 року по сьогоднішній день – настоятель Свято-Петро-Павлівського храму в селі Білки Іршавського району.

З 1986 року благочинний Іршавського району.

Нагароджений рядом великих церковних нагород, зокрема правом служіння Святої Божественної літургії з відчиненими Царськими воротами до «Отче наш» та другим хрестом.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.