На території Ужгородської міської клінічної лікарні освячено новозбудовану каплицю (+ФОТО, +ВІДЕО)

У вівторок, 22 вересня, на території Ужгородської центральної міської клінічної лікарні було освячено каплицю на честь пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна. Відтепер працівники медичного закладу, пацієнти, важкохворі та їхні родичі зможуть безперешкодно молитися у новозбудованому храмі, долучаючись до Святих Таїнств і просячи у Господа милості на одужання.
Освячення каплиці з благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського звершили секретар Мукачівської православної єпархії протоієрей Віктор Місо разом з собором духовенства. Участь у священнодійстві взяла міська влада Ужгорода, сотні прихожан різних храмів, а також медперсонал і пацієнти закладу.
«Кожна людина розуміє: здоров’я – найбільший дар Божий. Дар, який Господь дарує кожній людині. Сьогодні Всевишній через молитву священиків ниспосилає благодать на цю освячену каплицю, яку ми висвятили для великої місії кожного християнина – для молитви. Храм Божий є святим місцем, де звершуватимуться молитви і Таїнства Церкви Христової, які необхідні для здорового життя людини. Адже всім нам відомо, що в здоровому тілі, здоровий дух», – підкреслив у своєму слові секретар єпархії, протоієрей Віктор Місо. Також він передав від керуючого єпархією, владики Феодора дар для каплиці – ікони.
До слова, каплиця була збудована за короткий період – 4 місяці. Основними меценатами доброї справи стали брати Богдан та Андрій Андріїви.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=c3UkjXCfwSM]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.