В управлінні МНС області владика освятив новозбудовану каплицю

16 вересня, напередодні Дня рятівника, яке в державі офіційно відзначається 17 вересня, закарпатські рятувальники відзначили своє професійне свято.

На запрошення управління МНС в Закарпатській області, зокрема начальника ДСНС України у Закарпатській області Романа Гудака участь в урочистосях взяв керуючий єпархією Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський.

Урочистості проходили на базі Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Закарпатській області.

Привітати рятувальників прийшло чимало поважних гостей. Серед них: голова обласної ради Володимир Чубірко, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Олександр Петік, начальник УМВС України в Закарпатській області Сергій Князєв, прокурор Закарпатської області Володимир Янко, міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов, керуючий Мукачівською Православною єпархією  Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський та інші гості.
Увазі присутніх на плацу частини був представлений наявний арсенал рятувальної техніки і спорядження, як-от: техніка пожежогасіння (автоцистерни, автодрабини тощо), рятувальний автомобіль STAYER, автомобіль піротехнічної групи, оснащення для порятунку в горах і на воді.

Святкові заходи почалися із освячення храму-каплиці на честь ікони Божої Матері «Неопалима Купина», яке звершив владика Феодор.

Храм почали будувати на території Аварійно-рятувального загону в 2012 році. Після освячення архієрей подарував рятувальникам ікону «Неопалима Купина».

Далі, в актовому залі загону, урочистості продовжилися вітальною адресою Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Миколи Чечоткіна, яку він надіслав на адресу колегам-рятувальникам.
Відтак, зі щирими словами вітання та побажання до присутніх звернувся начальник Управління ДСНС України у Закарпатській області полковник служби цивільного захисту Роман Гудак.

За матеріалами: Управління ДСНС України у Закарпатській області






 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.