Площею Кирила і Мефодія в Ужгороді пройшов Хресний хід (ФОТО, ВІДЕО)

Недільного дня, 24 травня, Православна Церква молитовно вшановує пам’ять святих рівноапостольних Мефодія та Кирила, які зробили важливий внесок у місії просвітництва серед слов’янських народів. Безцінним скарбом залишається мова, яку залишили нам рівноапостольні святі, оскільки до сьогодні на ній у храмах та святих обителях звершуються богослужіння.

У нашому краї на честь святих збудовано чимало храмів, зокрема в Ужгороді на площі, названій на їхню честь, на початку 1990-х років збудована каплиця, розташована поруч із кафедральним Хресто-Воздвиженським православним собором. У Сваляві у Свято-Кирило-Мефодіївському жіночому монастирі є домовий храм на честь рівноапостольних Кирила і Мефодія. На території обителі розташований чудовий пам’ятник святим. Ще один пам’ятник – у центрі Мукачева, який уже став візитівкою міста. У м. Хуст збудований величний Свято-Кирило-Мефодіївський собор.

Цьогоріч у святковий день, після Божественної Літургії та молебню до святих у православному Хресто-Воздвиженському кафедральному соборі, священнослужителі разом з браттями і сестрами цієї громади Хресною ходою пройшли площею Кирила і Мефодія та освятили її.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=TKg-XicziHk]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.