Єпархія взяла участь у відкритті Міжнародного турніру з плавання в Ужгороді (ОНОВЛЕНО)

29-30 квітня у спорткомплексі “Zidane” відбувся всеукраїнський турнір з плавання серед дітей з обмеженими можливостями “Сакура”.  Подія зібрала на Ужгородщині майже 100 маленьких спортсменів з 7-ти областей України та закордону.

Традиційні змагання, які в області проходять вчетвере, збирають дітей з особливими потребами з ураженням опорно-рухового апарту, вадами слуху та зору.

Участь у змаганнях взяли плавці з Хмельницької, Херсонської, Донецької Львівської, Запорізької, Херсонської та, звісно, Закарпатської областей. Завітали на цей раз і гості зі Словаччини. Головним суддею змагань стала Лариса Роян, яка вже не перший рік опікується дітьми з особливими потребами краю.

Крім високоповажних гостей у відкритті турніру взяли участь і священнослужителі Мукачівської Православної єпархії. Зокрема, голова Молодіжного відділу єпархії – протоієрей Василій Керецман та голова Інформаційного відділу  – протоієрей Олександр Монич.

Змагання відбулися з ініціативи Закарпатського обласного центру фізичної культури та спорту інвалідів “Інваспорт” (керівник Андрій Чегіль) і Закарпатського обласного осередку української федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату (голова Лизанець Олександр) за підтримки заступника Ужгородського міського голови Шафаря Ярослава Васильовича, депутата Ужгородської міської ради Бобіти Віктора Амброзійовича, ПАТ «Приватбанк», ЗПГ «Закарпатська продовольча група», ТОВ «Фава-технікс» та інших спонсорів і благодійників.

На два дні, 29-30 квітня 2015 року, до Закарпаття з’їхалися діти з більшості областей України, які мають вади опорно-рухового апарату, слуху, зору. Ну і звісно, брали участь у турнірі юні ужгородці. Загалом – понад 100 учасників.

За словами голови Закарпатського обласного осередку Української федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату Олександра Лизанця, дітям з особливими потребами обов’язково потрібні додаткові старти. Адже чим більше вони беруть участь у подібних змаганнях, бачать, що можуть такі ж дітки, як вони, тим більше стимулу з’являється у них, вони бачать, до чого їм прагнути. «Завдання спорту інвалідів – не просто реабілітація, головний смисл – це спорт, і спорт великих досягнень, каже Олександр Михайлович. – Хочеться, щоб наші дітки потрапляли у збірні команди пара-, дефолімпійських ігор.

За матеріалами: http://www.trubyna.org.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.