Закарпатські монахи відновлюють запорізький госпіталь

З благословення архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора монахи приїхали на допомогу в Запорізьку єпархію з Мукачівської єпархії  в рамках загальноцерковного проекту, який благословив Предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій

З 3 жовтня і до кінця цього тижня (близько 10 днів) в запорізькому госпіталі будуть шпаклювати, грунтувати і фарбувати, а також виконувати будь-яку підсобну роботу монахи з різних монастирів Закарпаття.

«З жовтня 2014 архімандрит Алексій, ієромонах Захарія, ієромонах Родіон і чернець Аліпій роблять підлогу в реанімаційній, збивають стелажі, будуть фарбувати стіни в перев’язочній. А далі – фарбувати стіни, грунтувати, шпаклювати. Робота з 9:00 до 18:00, з перервою на гарячий обід в госпіталі», – розповів прес-службі Запорізької єпархії УПЦ Олександр Тяпкин з військового госпіталю Запоріжжя. – «Також зараз допомагають співробітники запорізького МНС та волонтери з училищ Запоріжжя».

Зараз в госпіталі активно демонтують старі двері і вікна, вставляють нові. Запорізька єпархія УПЦ закупила будматеріали.

З понеділка визначено план роботи. Проживання та харчування (сніданок і вечеря) для помічників-ченців із Закарпаття забезпечує Запорізька єпархія УПЦ.

Терміново потрібно зробити верхні укоси, потрібні штукатури, гіпсокартонщики, кваліфіковані майстри, щоб не переробляти роботу.

До роботи можуть долучитися всі небайдужі, адже є дуже багато простої роботи, також потрібні пожертвування будматеріалами, – пише прес-служба Запорізької єпархії УПЦ.

Тел. Сергій Шульгай, тел .: +38 098-3338098

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.