Представники єпархії взяли участь в засіданні з нагоди 18-ї річниці Конституції України та 69-ї річниці возз’єднання Закарпатської України з Україною

Закарпатська_ОДАУ п’ятницю, 27 червня, в сесійному залі Закарпатської облради відбулося урочисте засідання з нагоди 18-ї річниці Конституції України та 69-ї річниці возз’єднання Закарпатської України з Україною.
Участь в заході взяли голова облдержадміністрації Валерій Лунченко, голова обласної ради Іван Балога, перший заступник голови ОДА Андрій Сербайло, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, обласних управлінь та служб, представники правоохоронних та контролюючих органів, судів, військового комісаріату та військових частин, дипломатичних установ, ветеранських, громадських та релігійних організацій, національно-культурних товариств, творчої інтелігенції краю, керівники вищих навчальних закладів області та представники ЗМІ.

З благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського Мукачівську православну єпархію на засіданні представляли, секретар Мукачівської єпархії – протоієрей Віктор Місо та голова Інформаційного відділу єпархії – протоієрей Олександр Монич.

Ведучий урочистих зборів Андрій Сербайло зазначив: «28 червня Україна відзначатиме 18 річницю від дня прийняття Верховною Радою Конституції України. Конституції, яка підтвердила напрям розвитку нашої держави як незалежної і демократичної. Українці, які віками виборювали свою державність, заслужили на краще життя. Сьогодні, в час жорстоких випробувань, український народ як ніколи об’єднався і готовий відстоювати свій напрям розвитку».
Потім усі присутні хвилиною мовчання вшанували всіх загиблих борців за Україну – учасників подій на Майдані, в Криму, на півдні і на сході України. Адже на тернистому шляху за свободу і незалежність наша держава на сьогодні понесла багато втрат.
У своєму вітальному слові голова ОДА Валерій Лунченко зауважив, що нині на шляху свого становлення Україна проходить непрості етапи. «У цей, складний для держави час, вкрай важливо зберегти єдність і консолідовано підійти до прийняття нової Конституції. Конституції, яка повинна об’єднати країну, адже наша єдність є запорукою нашої державності. Ми зобов’язані зберегти мир і спокій на нашій землі, територіальну цілісність нашої Батьківщини, її незалежність, збудувати Україну сильною європейською державою», – підкреслив очільник краю.
Валерій Валерійович також нагадав усім присутнім про ще одну доленосну для закарпатців подію. «69 років тому, 29 червня 1945 року, був підписаний договір між СРСР та Чехословаччиною про возз’єднання Закарпатської України з матір’ю – Україною. З того часу ми є частиною Великого Українського Народу! І ми готові разом з усією Україною пройти нелегкий шлях випробувань», – наголосив Валерій Лунченко.
Приємною новиною стала звістка, що нині у Брюсселі у Раді Європейського Союзу Україна підписала Угоду про асоціацію та Заключний акт з Європейським Союзом. Голова Закарпатської ОДА відмітив, що підписання Угоди про асоціацію з ЄС – є одним із найважливіших днів в історії Української держави.
З нагоди свята також відбулася церемонія нагородження від імені Закарпатської облдержадміністрації та облради. Відтак, за сумлінну працю, вагомий внесок у розбудову незалежної демократичної держави, активну участь у громадському житті області Валерій Лунченко та Іван Балога відзначили 47 закарпатців Почесними грамотами та Подяками.
Також від імені урочистого зібрання до пам’ятника Великому Кобзареві Тарасу Григоровичу Шевченко покладено корзини живих квітів.

За матеріалами: http://www.carpathia.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.